ANMELDELSER-PIGE

DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE

- den helt vildt sørgelige historie

ANMELDERCITATER:

 

”… først og fremmest er det de to spillere, som med ord og dans bringer fortællingen videre, godt hjulpet af fantasifuld video og lyd.”

”… Apollo og instruktør Erik Pold leverer et rigtigt godt bud og desuden en helt original vej ind mod det indre af historien. Publikum (og ikke alle kendte historien på forhånd) var helt med, spændte og stille på de rigtige steder.”

”… slutningen er betagende. Når stjerneskuddet går over himmelen, og hun i en stille dans rækker armene op mod mormor i himmelen... smukt, smukt, smukt. ”

Janken Varden, Børneteateravisen ****

 

 

”… en på én gang nutidig, humoristisk og poetisk teaterforestilling.”

”Alene titlen »Den helt vildt sørgelige historie om Den lille Pige med Svovlstikkerne« røber hans twist af eventyret…”

”Den fattige pige på Vesterbro, hvis triste dødsfald researches af Tændstik-Breaking-News, og pigen alias dejlige Helena Hertz Melkjorsen, der danser sig ud af fattigdommen.”

”… forestillingen er et fint udgangspunkt til diskussion om børnefattigdom i Danmark i tilknytning til Red Barnets undervisningsmateriale.”

Vibeke Wern, Berlingske ****

 

 

”Den vildt sørgelige svovlstikkehistorie bliver fortalt på performancevis, med lige dele distance og indføling.”

”De skægge indslag gør det vildt sørgelige til at bære, og samtidig bliver stumper af eventyret sat i relation til den aktuelle fattigdomsdiskussion, hvor en drøm om en nintendo for nogle børn i dag kan være lige så meget af et illusorisk drømmesyn.”

Monna Dithmer, Politiken ****

 

 

”For hvis en mor har 83 kr. om dagen til mad, hvordan skal hun så kunne forære sit barn en Nintendo DSi til 1.450 kr.?

Den slags kan børn forstå. Men de er også med på stilisering og symboler og den store kærlighed. De er med på kunst, der gerne vil nå dem.’

Anne Middelboe Christensen, Information

 

 

”Det er børneteater, når det er rigtigt godt! Det klassiske og meget sørgelige eventyr får en masse varm humor, når for eksempel rapporteren fra “Tændstik Breaking News” ihærdigt prøver at finde ud af, hvad der er sket med den lille pige, som ligger død på fortovet på årets første dag.”

”… fortællingen bliver især aktuel gennem velanbragte beskrivelser af, hvad det vil sige at være fattig i dag. Det er en lektie, der burde have været fast pensum i min egen skoletid.”

”Det er i det hele taget en meget veloplagt forestilling, der tager børnene seriøst med en humoristisk og bogstavelig ‘alle er gået fra Snøvsen”-logik.”

”… - hvorfor er voksenteater ikke så involverende?”

Miss Kato, Miss Katos Klumme